Thursday, July 1, 2010

ariel peterporn?

ariel peterporn




Maklumat dari Pihak Berkuasa






"Hasil identifikasi, gambar-gambar dengan orang tersebut (Ariel-Luna-Cut Tari) ada kecocokan. Hasil pemeriksaan itu sifatnya rahasia, tidak boleh dipublish ke publik," terang Wakadiv Humas Mabes Polri, Brigjen Pol Zainuri Lubis di Mabes Polri, Jakarta Selatan, Selasa (29/6).

Namun laporan tetap dirahsiakan dari pengetahuan pihak media dan Ketika ditanya status Luna dan Maya Zainuri menjawab:

"Luna Maya Dan Cut Tari itu kita serahkan saja penyidik. Jadi kita nggak usah menerka-nerka apa yang terjadi esok," tukasnya.

Kita nantikan laporan terkini mengenai status LUNA dan CUT kemudian kerana buat masa kini segala laporan hasil pemeriksaan adalah maklumat rahsia mengikut pihak polis. Maka pada masa ini LUNA dan CUT masih berstatuskan sebagai saksi.
cut tari


[Mstar] JAKARTA: Ketika industri hiburan di Indonesia kecoh dengan penahanan Ariel kerana melakukan adegan porno dengan dua artis secara berasingan, bekas penyanyi Peterpan itu rupa-rupanya turut melakukan aksi serupa dengan lelaki. 




Ketua Penerangan Awam, Ibu Pejabat Polis Jakarta, Marwoto Soeta mengaku menemui sejumlah pita yang merakamkan aksi Ariel dengan golongan berkenaan.

Namun Morwoto menjelaskan, setakat ini pihak penyelidik akan memberi tumpuan kepada tiga video porno penyanyi itu yang didakwa dilakukannya bersama model Luna Maya dan artis Cut Tari.

“Setakat ini pihak kami telah menemui 32 buah video yang mana empat daripadanya adalah aksi dia dengan laki-laki,” katanya kepada portol inilah.com semalam.

Laman portal itu turut menerima maklumat selain gambar-gambar Ariel dengan wanita, penyanyi itu turut merakamkan gambarnya dengan beberapa lelaki yang belum dikenalpasti identitinya.

Semalam, pihak polis Jakarta mengesahkan video porno yang tersebar dan diperkatakan umum ketika ini adalah milik Ariel dan dia akan didakwa selepas beberapa pemeriksaan forensik dijalankan.

Selepas ditahan polis pada Selasa lalu, Ariel di tempatkan di sebuah penjara sementara menanti hasil pemeriksaan ke atasnya selesai.

Selain Ariel, Luna Maya dan Cut Tari turut dipanggil polis untuk membantu siasatan kerana mereka juga dikatakan terlibat “berlakon” dalam aksi di ranjang itu.
luna maya


huhuhu zul wt post ni sebab rasa terpanggil nk luahkan sedikit yang terpendam dalam hati nih,sory agak ketinggalan sket buat isu nih, nabi muhammad saw pernah bersabda tidak akan datang kiamat sehingga zina seperti keldai dan anak luar nikah berleluasa, zul pn hampir terjebak pada zaman jahiliah dlu, tapi bila fikir2 balik zul amat menyesal kerana melakukan dosa2 itu,sehingga kini kadang2 zul telah dihantui oleh kesilapan yang lalu(penulis masih teruna pada saat blog ini di tulis)sebenarnya yahudi telah berjaya melemahkan umat2 islam dengan budaya hedoisme dan manjauhkan alquran dan alsunnah. sehinggakan zina, sudah dianggap perkara biasa sehinggakan seperti berita diatas ariel peterporn telah melakukan zina dan seks luar tabie


ariel peterporn disoal wartawan




heee pada zaman technology moden ni kadang2 kesilapan yg sedikit, akan beri saham@dosa yg besar dan berkekalan sehingga hari akhirat, contohnya ariel peterporn nih, dah la buat maksiat, lepas tu dirakam untuk kenang-kenangan konon, ha? bila kantoi mcm nih sapa yang susah? tak cukup ke 3gp yg berlambak2 kt tenet nih, sebagai pengajaran? skali kilk je dosa mamat yg sebarkan gambar@video 3gp ngn ariel peterporn skali dapat dosa, bayangkan berjuta2 orang melihat video nih, and video ni akan disebarkan kepada kawan-kawan and lom lagi menanggung dosa org yg teransang masa melihat video nih, memberi semangat kepada yang menonton dan membuat onar, contohnya merogol, ehm2,membuat seks luar tabie dan sebagainya, banyak lak video die sampai 32 video kalau video nih kekal sampai akhirat, dan bertambah ramai orang yang menikmati video nih, dosa mereka semakin banyak dan berkekalan sampai akhirat, nauzubillahiminzalik, so berhati-hati lah ye kawan2 


kadang2 zul sendiri tak paham dengan pelakon2 3gp nih,apa yg dieorg dapat selain dosa yang tidak berkesudahan dan saham neraka. kenapa sanggup membiarkan diri sendiri dirakam ketika membuat dosa2 besar, terutamanya perempuan,kadang2 lelaki2 bertukar2 koleksi 3gp dieorang and bertambah2 dosa. org lain yang dapat untung hasil lakonan mereka seperti website dapat traffic kerana bg link, tokey2 cina yang buat vcd lucah jugak yang untung atas angin, pe yang pelakon2 3gp nih dapat? maruah, malu, bayangkan orang lain mengenali kamu sebagai pelakon lucah dan mendapat dosa yang banyak selain dosa melakukan zina itu,kadang2 kesian tengok kebodohan pelakon2 3gp nih lebih baik menjadi pelakon playboy ataupun pelakon lucah sebenar setidak-tidaknya dapat la royalti dari hasil rakaman itu, 


nabi kita nabi muhammad saw pernah bersabda, apabila kita meninggalkan dunia ini, maka terhentilah amalan seseorang anak adam itu kecuali, sedekah jariah, ilmu yg bermanafaat, dan anak yg soleh, terpulanglah kepada kita untuk memilih amalan apa yg ingin kita bawa bila kita menghadap ALLAH swt di padang mahsyar esok.renung2kan dan selamat beramal ;)

2 comments:

farah diyana zahid said...

dunia akhir zaman....jgnlah kite pon terikut atau terpengaruh dgn gejala2 yg x sihat nih...selagi iman masih kuat insya Allah, Allah akan melindungi...amin...

abg z said...

amin insya allah

Post a Comment