Monday, December 21, 2009

slmt menyambut maal hijrah 1431

slmt tahun baru hijrah kpd sme, semoga tahun baru ini kita berhijrah dari yg buruk kepada yg lebih baik,

nabi muhammad s.a.w dulu berhijrah dari mekah ke madinah untuk menegakkn syiar islam dan mendirikan negara islam yg pertama didunia,mereka sanggup meninggalkn segala harta, keluarga, pangkat dan kekayaan untuk kejayaan islam yg kita nikmati pada hari ini

ramai org kafir yg mengatakan nabi muhammad itu pengecut kerana tidak berhijrah secara terang2an seperti yg dilakukan oleh saidina umar r.a yg pergi ke satu tempat di mekah dan mengatakan sesiapa yg ingin melihat istrinya kehilangan suami,ibunya kehilangan anaknya dan anak2nya kehilangan bapanya sila halang sy untuk berhijrah ke madinah pd tempat sekian n masa sekian

tp nabi kita berhijrah ke madinah dgn cara yg sgt2 tersusun dan teratur supaya umatnya berhijrah dengan menggunakan akal, contohnya apabila rumah nabi dikepung,nabi memerintahkan saidina ali r.a mengantikan tempat tidur baginda supaya dapat melambatkan masa untuk mengejar nabi yg dalam perjalanan ke madinah

nabi juga menyorok di gua hira' bersama2 sahabat baiknya saidina abu bakar, untuk mengelakkn ditangkap oleh org quraish, dan bekalan makanan sentiasa dihantar oleh anak saidina abu bakar

semua ini memerlukan perancangan yg teliti dan hebat memandangkan nabi itu sendiri adalah org yg dikehendaki di mekah, sesiapa yg dapat membunuh nabi, pasti akan mendapat habuan yg banyak

jd marilah kita berkorban,merancang dan berusaha bersungguh2 untuk berhijrah untuk menjd lebih baik,semoga berjaya kwn2, semoga kita sma2 berjaya berhijrah ke arah kejayaan,

amin yarabbal alamin

Monday, December 14, 2009

renungan~

janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati,padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yang beriman."
-Surah Al-Imran ayat 139

Friday, December 11, 2009

our kiblah, kaabah

video

people tawaf at kaabah, ;)

picture at holy land

huhuhu this is some pic taken by my father at holy land, mekah and madinah, plis pray for me to have rezeki to go there too, enjoy~~~


close up wit kaabah


our kiblat


hotel where my parent stay


masjid nabi, at kubah hijau itulah terletak nye makam nabi MUHAMMAD s.a.w

kepulangan yg di nanti

at six dec my parent finaly back to malaysia after perform the haj at mekah huhu at first, my father call me and say they will come back at 8 oclock, at that time i still at my home vilage

after that i go to my cousin's house at sepang and gather with my relative to pick my parent after done with haj

huhuhu at that time, time to time feel so long and i'm miss them so much, after that i get call from my father and the flight delay at madinah and expected to arrive at 2 o'clock

we arrive at klia at 1.45 am, huhuhu so many people at balai ketibaan klia huhuhu they also have same thing to do, to wait their relative, friends from madina,

i get another col from my father say they already arrived at 2.30 am an may be can out after check at 4am huhuhu that mean i have to wait for another hour

that true when people saY waiting is painful when u see people from haj out one by one but my parent still not out ;(

finally they out, huhuhu i feel very2 happy after so long not see them,alhamdulillah coz they finally come back safety and done with their haj ;)





croud waiting their relative





finaly~ my parent, luv them so much!

Monday, November 23, 2009

kenangan!

video


haha gelongsor rmi2 nih msa kt sg gabai haha best gile! lyn~

Friday, November 20, 2009

lebam~~~


nih ah die bkl umh sy~ ;)


huhuhu spanjang mggu nih bermula lah pencarian umh sewa 2 tingkat, kita org nk crik umh sewa 2 tingkat, cz mcm2 hal lah,
1. moto ilang
2. umh kt komersial ni sempit
3. org dh ckp
4. ingin kan kehidupan selesa(org kAy0)huhuhu
5. keselamatan

susah gile nk crik umah kt sh alam nih, hot stuff mmg untung ah sapa ada umh sewa kt sh alam nih lebam gile, abis satu sh alam ktaorg carik, tk jmp langsung! susah gile smue yg ada nk jual la, tkpn sewa umh 1500 keats,kepala dh kusut sgt2, ade mmbe asik pnya, push2 je kdg2 smp peninn kepala otak, pg mgadap nr, makcik nr pn dh bosan ngn ktaorg hari2 pg tnya die ada umh kosong tk siap suruh die kolkn owner g,haha

akhirnya ktaorg dpt umh kt u12 agak jauh la, tp laynnn je ah nk wt cmne kn2? bile pkir friendship 2 g pnting dari segala2nya lyn je ah!!!

Saturday, November 14, 2009

wow! merdeka!


merdeka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


today is merdeka day, free from any note, study, text book, tension, hahaha no more xm tension happyyyy heee kita enjoYYYYYYYY

hahaha to many planning after the exam week, haaa first, enjoyyyyy karok, mandi, jln smpi lebam! after that i have to stay at sh alam to find another rent house anyone? have house to rent? or people want to rent with us, contact me, we need a few people to join our newhouse

we prefer 2 story terrace house, haha upgrade sket from currently home, at pusat comersial, but im want to say sory with my friend who not longer join new house, i, my friends is always do wrong thing because as human being we will always do the wrong thing, we not perfect as our creator, so forgive me and my friend, rasullulah that as massager from the god,forgive their umat, why not us as follower, why not we folow what the rasullulah do,that's will make us better and we will get reward in the world and hereafter. amin

huhuhu at eid of aidiladha zul zlone, haha don't know where to celebrate the eid n about my parent, they already at macca, but recently they call zul, but zul in the middle of exam so zul pick up the phone, but not answer because afraid of the lecturer,take action against zul, zul miss them so much!!! sighhh he zul pray for thir safety n may they get haji yg mabrur insyaallah!

huhu kpd kwn2 selamat bercuti, jga diri elok2 bwk kete elok2, jgn bwk kete smbil melekat, t excident hahaha k byeee jmp g!!!

Sunday, November 8, 2009

help me~~~

paper MR terlalu teruk, suck gile, xm paling teruk stakat nih, tkboley belah, lain study lain yg masuk, even past year tkpnh kuar mcm paper sem nih, masa xm 2 bukak2 paper, kite org tersenyum riang sambil memandang antara satu sama lain, haha sampai budak dekan pn termenung, susah gile, dah a carry mark dpt 25 je dari 50, so mintak2 a fail daripaDA lyn c tk best, pas nih nk wt tul2 ah! TOBAT!!! Marketing research= MAMPOS REPEAT

life zul mcm biasa, but lately slu kuar(Huh tk sedar diri time xm) slu kuar teman budak2 ni, heee happy sgt2 cz lihat kwn2 happy ngn psangan masing2,smp melekat huhuhu ilang sume prob masa kuar 2,lyn tpt2 best, mcm2 tempat ah,feeling udara, view, tapi bile balik msa 2 la kelangkabut nak study, tp tk study gak, lyn fb, mcm2 ah! BILE ah nk insaf nih!!!

tp ade a sorg kwn zul nih, smp skang tk bertegur sapa, cz maybe salah phm antara kita org, zul tktau g nk wt mcm mne utk repair hbgn kitaorg, die pn pnh ckp something kt seseorg smp seseorg yg rapat ngn zul, sakit hati n merajuk, tp zul tkda lak nk marah kt die n smp tk bertegur sapa,nk mengamuk tktentu pasal zul bkn org yg jual kwn sesukahati, n sbnrnya zul akan jaga kwn itu sebaik mungkin, n zul tkkn wt pe yg zul tksuka org lain wt kt zul,satu hari nanti kebenaran itu akan sentiasa menang!!!

bye doakn zul utk xm yg seterusnya!!! kwn!! n gud luck!!!

Saturday, October 31, 2009

rindu rasulullah kpd umat2nya

Pernah suatu ketika sedang Rasulullah saw berkumpul di dalam satu majlis bersama para sahabat, tiba-tiba bergenang airmata baginda Rasulullah saw.

Para sahabat gelisah melihat sesuatu yang tidak mereka senangi di wajah Rasulullah saw. Lalu Saidina Abu Bakar ra menghampiri baginda yang bertanya, apakah yang menyebabkan baginda menitiskan airmata.?

Lalu baginda menjawab bahawa baginda terlalu merindui ikhwannya.

Saidina Abu Bakar bertanya, 'Bukankah kami ini (para sahabat) ikhwanmu?'

Baginda Rasulullah saw menjawab 'Tidak, Abu Bakar, kamu semua adalah sahabat2ku'

Lalu baginda Rasulullah saw menyambung lagi..

'Ikhwanku adalah mereka yang belum pernah melihatku tetapi mereka beriman denganku dan mereka mencintai aku melebihi anak dan orang tua mereka.'

'Berbahagialah orang yang dapat berjumpa dan beriman dengan aku. Dan berbahagialah tujuh kali ganda orang-orang yang beriman dengan aku tapi tidak pernah berjumpa dengan aku'

'Aku sangat rindu untuk bertemu mereka'..

Ya Rasulullah.. masukkanlah nama2 kami dan kaum keturunan kami sebagai mereka yang mendapat syafaatmu diakhirat kelak... Kami merinduimu Ya Rasulullah.

Wednesday, October 28, 2009

esok xm!!!

haha esok bermulalah pepereksaan utk sem 3 nih, haha paling tk prepare lgsung, baca ala kadar, nota pow ida pnye, bnda tk hapal ape pn lg, ish2 teruknyee, sem2 lepas paling kurang ade gak buat2 nota, mintak2 ok besok, mlm nih tknak tdo, kwn2 doakn kejayaan zul eh? em zul ucapkan selamat menjalani peperiksaan, gud luck n wt yg terbaik!

Sunday, October 25, 2009

hantar parent pg haji


kt pintu masuk


last jmp dieorg




ni masa doa meninggalkan umah


pada malam jumaat lepas zul menghantar parent zul pergi menunaikan haji.

lepas kelas,mkn berger jap pastu terus pg balik umh,sampai umah, rmi org dtg melawat parent zul. ha zul pn lyn..

apabila tiba masa berangkat tepat jam 12, ktaorg keluar n imam jalil membantu ayah membacakan doa keluar rumah, huhuhu masa 2 sme org dlm kesedihan dan medoakan keselamatan mereka

tiba di kelana jaya, kita org menunggu sehingga pukul 3setengah baru mak dan ayah dipanggil masuk ke dalam kawasan yg ditetapkan utk dibwa ke klia,tp pelukkn dan ciuman mak dan ayah wt kali terakhir sebelum pergi, tetap dlm ingatan zul :D

zul mendoakn semoga dieorg selamat pergi dan selamat balik,dan mendapat haji yg mabrur

Wednesday, October 21, 2009

xm2

alamak klo hari nih lg 8 hari lg nk xm nih, tp tk start study pe2 lg nih, ngn minggu2 bz cz byk assg lg aaa bile la nk insaf n buang rasa mls nih, ya tuhan, berilah smangat kpd hambamu ini ;)

Thursday, October 15, 2009

dh dua tahun.....

haha pada 10.10 ari 2 telah genap 2 tahun zul kehilangan seorg yg pnting dlm hidup zul. heee die telah meninggalkn zul setelah zul harap sgt2 utk sme2 ngn die, die yg membuat zul happy n meninggalkan zul krana org ketiga, smpi skang still contact ngn die g, n zul akan sentiasa mendoakn yg terbaik utk si dia, :)

n dlm masa 2 tahun itu lah zul telah berkenalan dengan pelbagai wanita, tp dari pemerhatian zul, semuanya tidak jujur n sentiasa berpura2,slu menipu,n pandai berlakon, n berbangga diri apabila berjaya menipu n sentiasa mengambil kesempatan..

sory.. zul tkkn percaya perempuan lg.. zul akan tetap kan hati ini disini berseorangan n akan menutup hati ini kpd perempuan utk selama2nya. hati ini zul bkn utk di tipu,dihina, dicerca, di injak2, diludah2.. biarkan ia disini bersendirian wt selama2nya, ckp la....

n jika dulu zul jatuh cinta pn.. zul jatuh cinta kpd penipuan mereka, jatuh cinta ngn org yg dieorg lakunkan,org yg pretend and berpura2, knp zul harus percaya semua kata2 dusta mereka itu??? CUKUPLAH

maaf kpd sesiapa yg cbe mendekati hati ini, hati ini tkkn berubah,(zul adalah seorg yg keras kepala) carilah org lain yg mampu membahagiakan kalian, tp bukan zul n zul akan mendoakan kebahagian kalian wt selama2nya, zul tklyk utk semua itu.. biarkn zul sorg2 smpi bile2.. tlg.. jika zul melanggar jnji2 zul, zul akan merasa terlalu sakit,terlalu pedih didalam hati ini n hanya tuhan saja yg tahu pe yg telah terjadi

matlamat zul skang utk membls jasa kedua org tua zul yg bersusah payah utk zul selama ini.. jika sudah berjaya membalas bakti mereka dengan itu, ckp lah tujuan zul hidup didunia ini selain berbakti dan menjadi hamba yg baik kpdNYA

INSYAALLAH~!

Friday, October 9, 2009

happy birthday mak!




slamat ari jd mak yg ke 54,actuallly at 8.10 semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, diberkati, dirahmati allah selalu, time kasih mak cz sabar,tabah, berkorban segala2nya utk zul masa, tenaga, wang ringgit,sentiasa berada disampng zul, sabar sgt2 ngn kerenah zul,masak sdp2 utk zul,n Banyak lagi la kalau nk diceritakan smpi penuh blog ni pn tkkn abis ah,time kasi sgt2 cz berjaya melahirkan,membesarkan zul, mendidik zul menjadi smpi sekarang,syg mak sgt2, smoga allah membalas semuanya ngan syuga yg tinggi di sisiNYA


TERIMA KASIH FOR EVERYTHING!!!


Syg mak sgt2!

Wednesday, October 7, 2009

ha parent dpt pg haji

alhamdulilah, pada 23.10 nih mak ayah zul dpt pg haji n insya allah pada 17.10 nih kenduri akn diadakan di rumah saya. semua dijemput ;) zul doakan dieorg dpt haji yg mabrur, n doakan zul skali eh ayah,mak hish bila lah zul dapat pg sana pulakkn2 teringin sgt2!!!!

Friday, October 2, 2009

my biggest mistake.... n i'm realiy2 regret it

manusia adalah insan.. insan yg tidak pernah sunyi daripada melakukan kesilapan.. tetapi kadangkala kesilapan itu kadangkala akan membuat seseorang itu kehilangan sesuatu yg amat penting dalam hidup :'( dan menyesal sgt2 apabila seseorang itu melakukan kesilapan, spatutnya seseorang itu mangambil kesilapan itu sbg satu pengajaran,tp when kesilapan itu dilakukan berulang2 kali.. seseorg itu dipanggil losser, just like me:'( so when u have someone important plis takecare her,plis appreciate those people that know how to appreciate u before they all gone forever..learn to understand and learn how to get rid the dark past, people will come and go,but in our life but findinn someone like her is hard to find :'(

zul ada mnegenali seseorg recently, at begininn she's only ordinary fwen, but for the time being we become closer,and become close friend's, we share everything together, problem, talk together, she's care about me,always thare for u whatever i'm sad,happy, and she's the one shinnin my life with full of happy moment together,and make me forget the past..after all problem with my past, my father, and after beinn alone and make me so sad,miserable and so on, suddently she come and make me happy and smile always we share all the moment together with joy and smile..sigh... she's the one dont want to let me alone and give her best to avoid that,and she's the one wipe out all my tear and sadness i'm miss that moment so much, i'm know but suddently she's become bz with assg and so on... so she become bz n not like before.. but what so stupid about me i'm start to thinkinn about my past, i'm afraid to become annoyinn person because i'm do it at all xgf me and they all dump me when i'm try my best to get in touch of our relationship. so what i do is get rid all of connection between us,but inside of my heart i'm realiy2 regret it.. what hv i done? y me make this stupid decision,why i'm do to our relationship? i'm suppose to support her give advise, moral support n so on,when she's hav problem, not add more problem to her. :'( . it's the same way i do to the girl who try to approachinn me,past 2 year but they all no close like me wit her. What i'm done? sory because beinnn selfish,what i'm do is to run away from the problem, why i'm cannot be seorang yg tabah and face the problem directly wit the with sound mind? but i'm also can't understand what inside me, why me become like this?why i'm become fobia? maybe i'm have no budy to speak, the real close friend, because before when i'm talk to my friend's they turn me down, laughinnn at me,make me laughinn stock for many years and when i'm go back home, my father always get angry to me, i'm tired!!! i'm tired of everyting!!!!!!!

so what i do is make me close to the most creater, create us with full of love and inteligent, only HIS know what the best to us,in the middle of the night i'm mengadu dan berdoa kepadaNYA i'm always pray for her,for her happyness and want her to be happy not like when she's beside me, i'm know, she always sad becos me,because when the people say anythinnn bad and not true about me,about her, i'm as her close friends before always want her to be happy always and i'm will become like this and not hurt anyone anymore, FOREVER

Thursday, October 1, 2009

;)

Sesungguhnya saat yang paling dekat antara dirimu dengan ALLAH Subhanahu wa Ta'ala, iaitu apabila engkau sedang bersujud kepadaNya. Dan saat yang paling berbahagia adalah ketika engkau ikhlas kepadaNya. Saat yang paling lapang bagimu adalah ketika engkau berzikir kepadaNya. Dan saat dimana engkau paling berharap kepadaNya adalah ketika engkau berdo'a kepadaNya.

Sunday, September 27, 2009

ayahku.....

zul ceritakn nih utk pengajaran sme,zul minta tidak dikutuk ayah zul, zul syg die, tp cara die wt zul sedih, wt zul rasa fobia sgt2.. zul sebenarnya tidak mempunyai adik beradik, zul sorg sorg je.. ayah zul nih seorang yg sgt2 garang tegas,n mesti mengikut ckp die WAJIB. zul tau n die nk zul jadi yg terbaik,zul lah harapan die, everythinn must be perfect to his eye. but, the way his say and do to me make me feel so lonely,miserable,sad,i'm feel i'm the son his don't want,i'm not perfect as his want...sigh

dulu masa zul kecik2 die belikan zul komputer n die nk zul learn how to use that computer, but when his find me use that computer, his become angry and say somethin not right to say to children, b***, many time his always become angry to me,die slalu tengking2 zul, marah2 zul, pukul2 zul kadang2 atas sebab2 yg tkboleh diterima like keluar bermain ngn sedara n zul akan dipukul smpi lebam2 n berbekas2,

until now, he's still with that atitude, when i come back home,he want me to read, study..always he dont give me to watching television, to sleep, even to watching cartoon, he's become angry....when he do all that, zul not become what he want but pay back what he not give me to do,to another stupid thinn like driving fast,criyinn... become fobia and all sort of thing and i'm always bergaduh with my father zul dah penat sgt2, n what i do is berkurung dalam bilik sorang2, and when i'm alone i'm always thing the dark past, i'm tired, penat sgt, he's the man make zul become worse person, and i have nobody to speak,share and suppot me and i become worse,worse and worse

hari raya pertama

hahaha lawak gile nih.. hahahaha sory tergelak dlu ;)

masa ari raya pertama zul bgn awl, mak kejut kul 6.30 pg zul bgn n siap2 a pki baju raya, huhuhu baju raya thn lepas ke bila tah,baju raya thn nih pn cme ada 2 je 2 pn bkn baju melayu..

pas 2 parent zul pg smayang raya,zul kt umh cz patah kaki.. pas smayang kta org siap2 pg balik kg kt muar,hee best sgt2 balik kg nih,cz ada spupu zul yg best2 hahaha

kita org pg melawat kubur atuk zul sedih.. coz dulu zul a cucu atuk yg paling disayangi, abis spupu zul kene marah kalo kcu zul,tp die dh tkda, rndu sgt2 kt atok zul pn sedekahkan alfatihah n ayat2 suci, smoga rohnya ditempatkn bersama2 org2 beriman

smpi kat kg jmp a sme sdara2 lg lma tk jmp, daripada 9 org adik bradik mak yg balik,cme sorg je tkde lain sume balik kg,hehe best sgt2 jmp sdara2 masa hari raya nih...

mlm pn menjelma hehe ni lah masa yg dinanti2 kan hehe dengan persediaan yg cukup bawak mercun bola byk2,ktaorg pn pg ke bandar muar jln2 pas 2 terlihat r bapok2 sedang berniaga body,siap kissinnn g kt tpt2 gelap hish tkbole jd, kta org cba a ngorat haha cz spupu zul ensem n dieorg suruh lepak2,tp kta org jalan gak, bile pusing lg nampak bapok nih kene ngorat ngn india mcm bangla tp so kita org bakar mercun satu kita org bakar n baling dlu n apa g bapok2 nih betrempiaran a lari smbil buat2 suara manja, pas 2 mamat2 india nih buat2 a macho jalan pas 2 kta org baling mercun dekat ngn die,die tk pasan,kawan die tunjuk a kt die ada mercun dtg tp die wt2 macho g pas 2 mamat 2 baru pasan baru die kelangkabut nk elak smpi die nk terjatuh lawak gile muka die, pas 2 meletup a mercun 2 hahahahahaha itu lah kisah saya di hari raya, slmt ari raya, maaf zahir batin.... ;)

Friday, September 18, 2009

selamat hari raya ;)


kepada kwn2 yg mengenali diri ini, zul ucapkan selamat hari raya, maaf zahir dan batin sme ade tersilap kata, terkasar bahasa,perbuatan zul yg menyakitkan hati,kosong2 eh? kalau ape yg tidak berpuas hati sila beritahu supaya boleh diperbaiki, ;)

kesedihan... n munajat ku..... ya allah,makbulkan doa hamba mu ini ya allah

knapa sejak akhir2 nih asik teringat peristiwa lama yg amat2 menyakitkan... zul sbnrnya pnt sgt2 memikirkan tentang peristiwa2 yg amat mnyakitkan hati ini? mungkin kerana setelah 2 tahun tiada sesiapa disisi kerana zul tolak sme slm perkenalan kerana takut pisang berbuah lg..bru2 nih zul rapat ngn seseorg ,happy sgt2 sme2 ngn die tp, maybe zul nih annoyin sgt,sory sgt2,rasa menyesal sgt2 n zul bknnye seorang pengemis yg meminta belas kasihan n simpati, zul dh biasa sorg walau pn sakit sgt2 bila sorg2 nih,zul rasa, lebih baik zul sorg2 ;) knp bnda2 nih menghantui lg? ya allah zul dh penat sgt2, pnt sgt2 utk memikirkan msa2 lalu bagaikan wayang gambar hitam putih menayangkan masa2 lalu... maybe its trigger by recent pain i done through 1st kaki patah,sakit!tkbole pg ke kelas Kedua beg ilang,dlm 2 ada sme bnda yg zul perlu sgt2 like cmin mata,beg, ear phone kalau sorg2 lyn a lagu, n byk lg,third maybe test yg hampeh or presentaion yg hampeh, n sikap kwn2 zul yg kdg2 wt zul rasa sesal sgt2, recently zul bg pjm kereta kt kwn2 nih,dah a nk kuar jln tk bg tau, n sblm 2 zul ada kirim makanan tp zul tkda kedit coz air time tkde dah kt dua minggu dh, mls a nk topup klu tkde function,dh a tk berbuka makanan lg, pas 2 zul sorg2 smpi kul 1 lbh,lapar n bila dieorg smpi zul ambik a kunci kete 2 n igt pg makan sorg2, pas 2 bila smpi bawah tgok kt depan kete zul ada calar agak besar n panjang, sakitnye hatiii bila kereta yg amat disygi tercalar... n bila start kete tgok minyak bwh e igt zul nih sapport dieorg ke? zul pg mkn, n tetiba zul rasa sedih sgt2,zul bwk kete lju2 n pg kt dataran sh alam... di situhati ini menangis.. zul cme insan yg lemah n keseorgan mybe it's the best way to me to get rid of my pain,but when i go there, some couple dating, it's add more pain to me, alangkah bagusnya jika ada seseorg dismping zul utk menghilangkan sakit dlm hati ini, org pn pnh berkata, seseorg lelaki yg hebat itu dibelakang nya wanita yg hebat, memberi sokongan,dorongan kasih syg,support bila diperlukan... pas 2 zul bwk kete zul lju2 n terus pergi ke tpt zul biasa pergi, n hati ini menagis sepuas2nya disitu, ya allah kau tlglah hilangkan semua igatan zul kepada benda2 yg lepas, kau berilah ku kekuatan utk menghadapi hidup ini, n jikalau zul ditakdirkan utk hidup keseorangan kau hilangkanlah nafsu,minat aku kepada perempuan,supaya aku tidak memperbodohkan diri ini lagi,tidak menangis selain daripadamu,tidak membuat dosa kepada mu lg dan supaya aku dapat membalas jasa kedua org tuaku dan mengabdikan diri ku kepada mu ya allah........... tlg lah ya allah perkenankan lah ya allah! doa hamba mu yg amat lemah lg hina ini.... hilangkan lah sgala2nya ya allah, amin ya rabbal alamin

Thursday, September 17, 2009

knp perlu utk berperang?

tahukah sme rakyat indonesia sdg marah kepada malaysia kerana dikatakan mencuri budaya2 mereka? ia terjd kerana discovery channel menyiarkan tarian pendet (sjenis tarian dari bali) di dlm egnematic malaysia for tourism, yg wt zul tkphm ialah semangat dieorg walaupun bagus,tapi knp dieorg sanggup utk berperang demi mempertahankan sejenis tarian n dieorg bagaikan hilang akal dan ingin menganyang malaysia, walaupun bukan salah kerajaan malaysia yg membuat iklan tetapi discovery channel,mungkin kerja yahudi yg iginkan umat islam bermusuhan,siapa tahu? ya allah selamatkan lah malaysia dari sebarang mala petaka.... aminnn



sila lihat website dibawah
http://www.facebook.com/group.php?gid=85283431730&ref=search&sid=555658553.3661616962..1

sesungguhnya

sebenarnya... hati ini..cinta kepadamu... sebenarnya... hati ini.. rindu kepadamu.. tapi aku tidak mengerti,mengapa cinta masih tk hadir... tapi aku tidak mengerti mengapa rindu belum berbunga sesungguhnya... walau ku kutip semua permata didasar lautan,sesungguhnya walau ku siram dengan air hujan dari tujuh langit pun, namun cinta tkkn hadir namun rindu tkkn berbunga,ku cuba menghulurkan sebuah hadiah kpdmu,tapi mungkin kerana isinya tidak sempurna tiada seri,ku cuba menyiramnya agar tumbuh dan berbunga,tapi mungkin kerana airnya tidak sesegar telaga kausar,sesungguhnya... walau ku kutip semua permata didasar lautan,sesungguhnya walau ku siram dengan air hujan dari tujuh langit pun, namun cinta tkkn hadir namun rindu tkkn berbunga,jika tidak mengharap rahmatmu, jika tidak menagih simpati pada mu ya allah tuhan hadiahkanlah kasih mu kpd ku,tuhan kurniakanlah rinduku kpd ku moga ku tahu syukur ku adalah milik mu

mataku

my eye hv a big power, actually without contexlens, spek i'm blind everything is in blur, but recently, i not wear spec anymore because its lost in the bad incident, and due to contexlens i wear always,my eye become red because blood vessel support oxygen to the eyes and when i go and check my eye at optimetrist, they say if you wearinn this contecxlens always and in worse case senario u can be blind... aaa blind? i'm alone n blind? me become kassim selamat??? tidaaaaaaaaaaaakkkkkkkkk

Saturday, September 12, 2009

renungan bersama ;)

KITA BERTANYA : KENAPA AKU TAK DAPAT APA YG AKU IDAM-IDAMKAN?

AL-QURAN MENJAWAB

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."
- Surah Al-Baqarah ayat 216


KITA BERTANYA : KENAPA UJIAN SEBERAT INI?

AL-QURAN MENJAWAB

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya. "
- Surah Al-Baqarah ayat 286


KITA BERTANYA : KENAPA RASA FRUST?

AL-QURAN MENJAWAB

"Jgnlah kamu bersikap lemah, dan jgnlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah org2 yg paling tinggi darjatnya, jika kamu org2 yg beriman."
- Surah Al-Imran ayat 139


KITA BERTANYA : BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?

AL-QURAN MENJAWAB

"Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan) , dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan), dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempadan) serta bertaqwalah (be fearfull of Allah The Almighty) kamu kepada Allah supaya, kamu berjaya (mencapai kemenangan). "
-surah Al Baqarah ayat 250


KITA BERTANYA : BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?

AL-QURAN MENJAWAB

"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk"
- Surah Al-Baqarah ayat 45


KITA BERTANYA : APA YANG AKU DAPAT DRPD SEMUA INI?

AL-QURAN MENJAWAB

"Sesungguhnya Allah telah membeli dari org2 mu'min, diri, harta mereka dengan memberikan syurga utk mereka... ?
- Surah At-Taubah ayat 111


KITA BERTANYA : KEPADA SIAPA AKU BERHARAP?

QURAN MENJAWAB

"Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain dari Nya. Hanya kepadaNya aku bertawakkal. "
- Surah At-Taubah ayat 129


KITA BERKATA : AKU TAK DAPAT TAHAN!!!


QURAN MENJAWAB

"... ..dan jgnlah kamu berputus asa dr rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dr rahmat Allah melainkan kaum yg kafir."
- Surah Yusuf ayat 12


KITA BERTANYA : KENAPA AKU DIUJI?

QURAN MENJAWAB

"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; "Kami telah beriman," ("I am full of faith to Allah" sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya Kami telah menguji org2 yg sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui org2 yg benar dan, sesungguhnya Dia mengetahui org2 yg dusta."
-Surah Al-Ankabut ayat 2-3

Org OKU????

hahaha smlm masa balik dari kelas suruh a sayap bwk kete dari hep dpn faculty.
yer a org cacat mne larat pg jln jauh2 kn2?? masa jln smpi kt dpn fac ade awek nih.tenung2 ait... tau a OKU n pki baju melayu.heeee pas 2 die keluarkan kamera, alamak!!! ak dah a kurang bab2 bergambar nih,hehe pas 2 sedaya upaya la elak kn... igt die nk tngkap gambar kwn die. pas 2,ada 2 tiga org awek datang beramai2 kt zul. aaa takot, heee pas 2 dieorg ckp nk tngkap gambar bole? kta org ada wt research tntang kemudahan org2 OKU kat fac nih? haaaa? terpaksa la layannnn stelah ditngkap gambar dieorg ckp tme kasih byk... sweet a awk nih.. sesuai model sy heee sweet? hehe time kasih. tp aku dijadikan bahan2 research bg kemudahan org2 OKU hahahahahaha

Friday, September 11, 2009

saket. kakiii.

hee sejak bukak simen ari 2 kaki nih jd makin teruk.msa pki simen pn tk mcm nih..... cz tk gne lgsung kaki yg patah ni, doktor suruh blajar jalan support ngn tongkat.ari pertama bole gak pijak2, tp hari ke dua makin sakit..... n become worse n worse n worse.... skang bila pijak kaki rasa nk patah.....kt tpt yg patah ari 2, sakit sgt2!!!!!msa mlm rasa bisa sgt2 tpt patah kaki nih.tp dok suruh blajar jln :( bila abis kelas terus tdo, sakit, bila salah jln sakitnye!!!cme nk raya nih. nampaknya beraya ngn kaki saket nih. huhu gile tkbest. kwn2 doakn sy cepat sembuh eh?n kuat utk mnghadapi ujian ini. ;) slmt berpose n slmt beramal ;)

Monday, September 7, 2009

people.................

i write what happen to me,bkn utk org mengutuk n mengeji sy didlm facebook, dimana mana saja. please don't do that because its will hurt me deeper and deeper and deeper n make the wrong i do become a big burden to to me to remember the dark past and make me so miserable . im not ask for sympaty,not ask to for belas kasihan,not ask for give money, not ask for penghinaan, just take what is a good things, and make a lesson from it and learn from my mistake and so that i can get pahala from it.

mintak maaf sgt2........

sory sgt2 cz being very2 annoiying, sory bcoz make u hurt deeper n more and more and more,inside my heart, i'm don't mean it. i want u to smile and happy always.........when im hurt u........ its hurt me more deep because u a my special friends, so the best way no to hurt u anymore, I will remove all no phone,contact............ so that i will not hurt u any more and let me pray for your happiness, your safety, your health. I'm just being so alone sometimes make people do the crazy things,and being alone is very hurt..................let me alone forever........... i am used to be like this........ why hurt my precious friends when i can be alone forever..................................... sigh........ sory for everything i do that can hurt u...... i will not hurt u anymore....... forever............... let me alone forever................ FULLSTOP



berhenti berharap.............. sigh

Saturday, September 5, 2009

biarkan sy sorg2 utk selama-lamanya eh?

Bkn sengaja menolak cintanya tp peristiwa masa lalu still menghantui......... cukuplah...........
knp biarkan diri ini keseorangan pada ketika hari itu?bukan meminta sebarang balasan apa yg diberi......... cume adakah die ingat atau aku cuma bnda yg harus dibanggakan kerana dapat sesuatu drp aku........adakah aku utk menjadi bahan gelak n sme itu mmbuat dan mengapa tiada sebarang ucapan dari die ketika hari itu? mngapa dibiarkan diri ini merasa kesedihan yg amat sgt?keseorangan pada ketika itu amatlah menyedihkan dan menyakitkan!mengapa di ucapkan tksyg apa yg diberi oleh tuhan sdgkan patah kaki ini bkn dipinta............. mengapa meletakkan harapan kpdnya sedangkan die membuat luka ini semakin dalam n semakin sakit?berhenti berharap....... cukup lah............. jgn pernah beri harapan kpd sy kerana sy tidaklayak utk dicintai n disygi! biarkan sy sorang2 utk selama2nya eh? ;)

Friday, September 4, 2009

itukah dia seorang kwn?

itukah dia seorang kwn?
bila dlm kesusahan..... die meninggalkn kita terkapai2 kesakitan
bila sakit..... die membuat kita bertambah2 sakit...........


semoga seorg kwn itu sedar apa yg dinamakan seorg kwn,kwn sejati yg berada bersama2 sewaktu susah ataupun senang sigh.......

doaku

ya allah berikn lah aku kekuatan dlm menghadapi hidup ini....... KAU berilah petunjuk,jalan yg benar,jalan yang kau redhai....... sesungguhnya aku cuma manusia yg bernama insan........ tkpernah sunyi drpd melakukan kesilapan....... aku mohon taufiq dan inayah mu....... KAU berikanlah iman dan petunjukmu seperti mana KAU beri kepada kekasih2 mu...... supaya aku menjadi sebahagian daripada kekasih2 mu......... tnjukkn lah aku kepada jln yg kau redhaii ya allah supaya ak tidak melakukan dosa lg sedangkan aku cuma hamba mu yg dihidupkan utk beribadah kepadamu.....bukanya ingkar kpd suruhaNYA n berbuat kerosakkan dimuka bumi ini...... sigh..............

Saturday, August 29, 2009

my first luv........ azianoryati.....

azianoryati binti kamin......
he ni a wanita yg pertama yg mencuri hati sy

kisahnya bermula.
dlu sewaktu kt utm dlu...
zul mempunyai kwn baik....pian.... n pada satu hari.... pian mengajak sy pergi ke rumah makcik die kt kluang......felda kahang timur........ dlu sorg rempit haha so ktaorg menaiki moto..... rempit a smp sana..... heee zup bila dah smpi kt sana
dah smp sana...... heee terlihat seorang awek......die tersenyum....... senyuman yg paling menawan skali tg pernah ku lihat......... he cantik sgt2.......seperti bidadari dari kayangan....... terpegun sgt bile kali pertama melihatnye....... heee n pas 2 ktaorg masuk umh n dihidangkn makanan sdp! thumbs up.......n sidia yg buat...... n kta org bersembang2 n hee terpegun melihat kelembutan... kejelitaan die....... n ketika itu....
terlihat si dia sdg tersenyum riang kpd ku..... heee.... tp didalam
hati ni sedar siapalah sy utk bidadari seperti die...... he mlm 2 ktaorg tgok video tk igt cita ape.....
zul n pian duk dpn n yati n adik beradik die duk belakang...... mlm tu zul tdo dirumahnya.....
heee best..... coz kwsn hutan...... kt gunung berlumut.... yg indah.......
pada keesokkn arinya kta org bangun...... n pian ajak pg mandi kt hutan lipur gunung berlumut
n ktaorg pergi n ditemani yati n adiknya skali..... masa kt jeram 2 yati n zul memandang..... bermain mata ngn die.... die ari 2 sgt2 cantik..... smbil 2 kta org main2 air he............... rindu sgt2nye msa 2...... he pas 2 kta org balik...... at that tyme....... heee terlihat si die..... tersenyum riang n masa nk balik terlihat kesayuan diwajah si die......
huhu pastu pg beraya n merempit aaa pg melaka convoi ngn geng utm dlu.... zeck,pagoda, Heee best sgt2
hehe knangan bsame2 si die..... ttp dlm ingatan........ tp apakn daya.... bila berpikir balik.... layak ke utk mendapat org secantik sie die?.........
lepas cuti 2 zul baik utm balik..... heee berjumpa kembali ngn kwn2 heee pian dtg jmp zul n ckp zul...... si yati 2 mcm minat kat ko je....... huhu...... mula2 mcm tk ambik port aaa......
pas 2 ktaorg pg beraya kt umah pakcik pian n tetiba hp sy berbunyi....... nama tertulis is azianor kakak yati..... n just terpinga2 la..... bila di angkat terdengar suara yg amati dirinduiiii......
zul ape kbr? cihat? pas 2 die letak........ ketika itu terpinga2 n bertanya kt pian..... pd malam 2,pian tnya kt nor..... die ckp yati yg gne hp nor n nk berkenalan n nk rapat ngn zul, pd keesokn harinya pian ckp kt zul...... heee pd ketika itu tetiba rasa rindu sgt2 n tktertahan lg rindu kt si dia.... heee pas2 try col die..... tp tkdpt.... dh cbe banyak kali tp tk dpt gak..... ah tensen n rndu sgt2...... pas tu bgtau pian tlg setkn masa yg sesuai utk zul tel n nk berckp ngn yati....... pd petang itu ktaorg pg jln2 kt jasco n zul a ygbwk kete din coz die tk bape pndi sgt bawak kereta...... pd mlm itu pada masa yg dijnjikn......zul cube col die..... tp tkdpt.... frust sgt2.....huhuhu n bg member bwk..... die bwk kete 2 n ktaorg xcident coz die bwk laju n ambik lap kt tmn u........ kereta 2 berpusing 2 kali n terbalik 2kali..... zul kt tgh2 kete n zul sorang je patah bahu....... sakit sgt2 msa 2.......tngan tkbole angkat eee he smp skang teringat..... sakit sgt2...... pastu bkn pg hspital terus...... zul n sedara zul pg kuantan...... pg bercuti...... berenang,main bolasepak pantai......masa dlm kete,kete langgar lubang..... saket sgt2....... try gak col yati...... tp tkdpt gak...... heee pastu balik utm...... tgok bahu dh bengkak..... besar sgt2....... n biru...... esokknye ambik moto n pg rempit pg umh sedara pki satu tangan..... mintak tlg die bwkkn pg hsptal........ smp kt hsp doktor marah sgt2 cz dtg lmbt....... n patah 2 dh teruk........ bengkak die pn teruk....... he pas 2 pg xray n pas tau result cbe a try col yati...... dpt ;) heee happynye.... hehe...... pd 1st jan kul 12 tepat bru nk masuk new year, ktaorg couple..... n yati yg mulakn dlu..... die kata zul syg yati ke tk? n zul ckp msti a syg..... n ktaorg couple..... heee bahagia sgt2.... zul a org paling bahagia skali dlm dunia ni......... he pastu zul a yg byk berkorban utk die...... col die tiap2 ari pki hp..... n tyme 2 rate hp sgt2 mahal........ coz die sek lg...... rndu sgt2 saat tu...... heee rasa bahagia sgt2 rsa dunia ni..... zul rasa happy sgt2...... n zul byk berubah kerana die....... smyg tk tgl..... jd rajin...... jd org yg senyum sentiasa............zul wat ape yg terbaik utk menjaga hbgan kami....... ada smp satu tyme 2 rasa rindu sgt2 nk jmp si dia zul ajak pian,lan, kwn zul pg melawat yati..... ktaorg sewa kete..... but kete 2 teruk sgt2 suspension die, keras sgt2...... n masa tu jln nkpegi kluang teruk sgt2 cz baru buat..... n bile kereta 2 langgar lubang terasa sgt2 kesakitan kt bahu ni.... 2 bru satu lubang...... kalu banyak2 cmne?tuhan saja yg tau skitnyeee.... bila pg die tkde..... die kt asrama high school kluang...... hee sedih..... pas 2 ktaorg cme contact msa die balik asrama je........ ada satu msa 2,zul nk pg pulau besar kt melaka n yati tnya pg sna nk wt pe....zul ckp nk ngorat awek aaa..... pas 2 die merajuk sgt2....... heee pe a kt pulau 2 mne ade pmpuan pn.... kubur lma banyak a..... pastu zul rasa zul kne setia sgt2.... n tkkn ada org lain lg..... n tkkn saketkn hatinya lg......... oleh kerana itu... org yg nk berkenalan ngn zul zul tolak.... n kwn pmpuan yg zul msg zul buang no die............. smp a satu hari nih..... bila handphone akak die dicuri n tel umah die kne potong..... zul cbe col die byk kali..... tp tkdpt..... kta org lost kontek,zul rasa rindu sgt2. n zul bri surat yg zul tulis sndiri kat yati.... dkt 5 ke 6 surat tapi yati tkpnh bls......... kosong sgt........... rindu sgt2 and till one day...... pian ckp bole col dh coz akak yati,nor dh ada hp....... so zul col ah yati......... tp die angkat n die ckp mcm nktknak jeee..... sdgkn msa itu dh lma tk jmp..... col........ sdih sgt2..... so pg aaa bwk keta lju2..... pas 2 cuba col balik tp tkdapat........ pas 2 ari jd zul..... n hari jd yati dah dekat....... n zul blikn hadiah jam sjenis swatch yg agak mahal....... pas 2 zul pos n ckp kalau dah smpi jam nih tlg bg surat eh cz jam ni agak mahal zul tgu........... tgu......... tgu......... n tgu.......... n tgu............ n tgu......... n tgu........... skit sgt2......... pas 2 zul bwk kete zul pg jb n jmp pian........ ajak die pg umah yati......zul dh prepare utk kehilangan die........ n kta org pg..... die kt asrama masa 2,die ttp cantik mcm biasa...... zul tnya die...... die syg lg ke kt zul...... die ckp syg...... syg sgt2, zul ckp ngn die klo tepuk sblh tgn tkkn jd kn? tp..... die ttp ckp yati syg kt zul...... zul rasa sesuatu.... n pas 2 zul balik sh alam balik...... n bg zul.... zul bersyukur n berterima kasih..... cos dpt awek yg setia.... n cantik..... n pas 2 sbln skali zul pg jb.......... naik kete....... n nk jmp die....... ada satu hari 2 masa kt sungai..... kt gunung berlumut die ada sesuatu utk ckp.... n muka die masam je..... zul tnya... die sdih ke kuar ngn zul? die ckp tkde pe2..... zul ckp klu sdih ckp ah.... biar zul pergi.... n biar zul doakn kebahagiaan yati dari jauh..... die senyap je.... zul berpkir.... pe slh zul..... yer a... kita msti berkongsi stu sme lain......ada satu ari 2 zul pg sana lg ngn spupu zul..... amin....... pg a jmp die kt sek die..... bg semangat kt die coz die nk ambik spm....... pas 2 dh tkpg sna coz yati akan mengambil spm............ pas 2 kta org jmp mcm biasa...... tp die de pndg2 amin...... maybe biasa je kot..... pas 2 dia ambik spm..........so lost contact balik...... smpi satu masa, die dah abis spm.... n zul belikan handphone utk die...... sng utk dicontact........ zul antar a ikut pos..... hp 2..... kt die...... pas dh smpi...... zul col die...... die ckp nk taknak je........ tetiba die ckp kita clash bole..... zul tnya knp???? pas 2 die letak hp........ zul rasa sedih sgt2.......zul taktau nk wat pe lg......... zul berserabut sgt2..... tuhan saja yg tau perasaan zul ni......... mlm 2 gak zul ambik kunci kereta...... pg bank..... n bwk kete laju2......... dlm 17o,19o...... pg highway......... zul rasa kosong sgt2........ tkdpt berpikir lg...... sedih sgt2 tuhan saja yg tahu pe yg ada dlm fikiran ketika itu...... tkdpt dibayangkan hidup ini tnpa die, knp die sanggup wt zul mcm nih....... ape slh zul kt die........ hilang sudah mimpi2 n jnji2 yg dilafazkan bersama2 sme itu ilang bersama2 kelajuan dan air mata...yg tidak henti2 mengalir... sigh...... mengapa harus jd begini......... perjalanan diteruskan........ dari highway masuk kat tapah...... naik cameron highland....... kt cameron highland....... duduk sorg2 tgu smpi esok n perjalanan diteruskan dari cameron highland pergi ke gua musang........ n dari gua musang...... pg ke kota bharu....... n pg PCB..... msa 2 sorg2 duk tgok sme org....... happy je....... tk seperti zul..... duk kt kota bharu smpi mlm..... zul ckp ngn pian n nor..... klo nk berpisah.... biar la ngn cara yg baik........ n pada mlm 2 zul col yati...... zul ckp jagadiri elok2.... pasnih zul tkkn kcu yati lg...... last2 2 zul mcm nk ngis coz sedih sgt2....... bila memikirkan si die tiada lg disisi..... tp pe yg yati wt? die gelak kuat ngn org kt blakang die..... maybe adik die...... perlukah utk mengelakkan zul setelah ape yg terjadi? zul sedih sgt2!!! zul keseorangan kembali....... zul bwk kete laju2 dari kelantan..... pg terengganu..... pg pahang..... smpi tpt2 nih...... zul jln2 sorg2 tgok org..... kosong sgt2......... n dari pahang...... balik sh alam...... n seminggu 2 zul tk tdo.... n tkmkn....... skit sgt2........ pas tu balik..... sh alam...... bile baik umah emakku bertanya.... knp zul emak tgok zul mcm ada sesuatu je..... hee tknak ah ckp kt mak cz sblm ni ckp kat mak mak happy je..... mak mcm tau je zul ada masalah.... syg sgt2 kt mak..... ;) pas 2 kuar a ngn spupu..... bila spupu tgok zul mcm nih..... die hairan ah n die cari no hp yati n coll yati...... yati ckp pe??? ya allah.... tuhan saja yg tahu dlm hati ini bila spupu saya bg tau...... die menyamar jd kwn zul..... n bila die tanya yati..... yati ckp yati tkpnh syg kt zul.... zul yg lebih2.......... pas2 die tnya spupu zul nih, ada tk no hp spupu zul yg pg jmp sma2 ngn die ari 2?? knp ckp mcm 2?zul syg sgt2 kt die. zul tkpnh pgg tangan die..... mungkin kat zul hold tangan die mcm kekasih lain die bnci? knp tk lepaskn zul je msa ari 2........ knp siksa zul mcm nih? knp dh wt zul hilang segala2nya baru ah ckp mcm nih...... zul dh patah bahu n cacat smpi bila2 ngn klu tk kerana xcident ari 2 maybe zul dah smbung deg kt utm ngn major automotive.... cita2 zul....... skang zul dh keje dh..... n mengapa biar zul sorg2, berapa ratus@ ribu duit zul keluarkan utk cinta yg sia2 ini............. mengapa biar zul ckp sorg2 selama ni??? puas kah hati kmu yati? klu itu yg dpt membahagiakn yati.... zul terima..... mungkin mmg nasib zul mcm nih....... n pas 2 zul bimbang sgt2..... klo pe yg yati wat kat zul akan terima balik kt yati...... and then satu ari 2 zul dgr yati xcident teruk.... muka die hancur.... coz dahan pokok patah n himpap die ngn bf die masa naik moto....... msa 2 zul bimbang sgt2 n zul col n die tk angkat..... n adik die ckp yati tkde...... zul tnya elok2 n die kutuk n hina zul..... ckp sial,anak gampang!............. itu kah yg diterima bila rindu.... care kt seseorg yg pnh kita syg sgt2? hancur sgt2 hati nih...... n beberapa bulan kemudian..... zul ngn spupu zul yg tua pg kluang jmp ngn mak ayah yati..... n zul cerita segala2nya n baru lah tenang hati zul,klu tak bimbang sgt2 ada org lain akan membalas perbuatan yati kpd zul..... yati...... awk kt mne? ape kbr awk skang? jaga diri elok2 eh? jgn jd mcm zul ;) biarkan zul sorang2 utk selamalamanya!



dewa;pupus
aku tkmengerti apa yg ku rasa.....
rindu yg tkpernah begitu hebatnya......
aku mencintaimu lebih dari yang kau tahu.....
meski kau tkkn pernah tahu.....
aku persembahkan hidup ku untuk mu.......
telah ku relakan hati ku pada mu.......
namun kau masih bisu diam seribu bahasa.....
dan hati kecil ku bicara...... ohhhhh
baru ku sadari.... cintaku bertepuk sebelah tangan.....
kau buat remuk seluruh hati ku......
smoga waktu akan mengilhami isi hatimu yg beku.....
semoga akan datang keajaiban hingga akhirnya kau pun tahu
aku mencintaimu lebih dari yg kau tau......
meski kau tkkn pernah tahu!!!!!



kwn2 yg membaca kisah ini diharap tidak menambah kutukkan dan bebanan yg maha berat nih......zul merayu sgt2 jgn menambah beban dihati mmg zul bodoh........ bukan meminta belas dan kasihan,cuma zul harap ambil lah sesuatu dari ini n zul akan mendapat sbahagian dari pahala2 dari amal yg soleh ;)

Thursday, August 27, 2009

kisah hidup......

ak tkpercaya lg... dgn apa yg kau beri.... aku terdampar disini... tersudut menunggu mati... aku tak percaya lagi... akan guna matahari... yg dulu mampu terangi sudut gelap hati ini... ak berhenti berharap... dan menunggu datang gelap... smpi nanti suatu saat... tak ada cinta ku dapat... mengapa ada derita... bila bahagia tercipta... mengapa adasang hitam... bila putih menyenangkan..... aku pulang... tanpa dendam... ku terima kekalahan ku... kau ajarkan aku bahagia,kau ajarkan aku derita... kau tunjukkn aku bahagia...kau tunjukkan aku derita... rebahkn pangku mu... lepaskn perlahan... kau akan mengerti... semua....



lagu ni terlalu best...... lyn sgt......
knp org yg disyg pergi meninggalkn sy seorang diri....... knp air mata sntiasa menemani hidup ni......
rindu sgt2 msa2 bersama2 dulu........ tkboleh ke utk setia....... n bersme2 utk selama-lamanya? bila terjaga dari tidur..... terasa sedihhh sgt2 kerana tiada org menemani....... bila org bertanya,ada pasangan ke tk? sedih sgt2................ tkmampu mngatakn tidak........ bila lihat rakan2 sebaya....... berkahwin,bertunang.... terasa sgt2
kdg rsa sedih sgt2 tgok org mmpunyai pasangan kekasih......... tp bila tersedar...... zul rasa mmg tklyk utk dicintai n disygi biar sy sorang2 eh ;)


berhenti berharap............. selama-lamanya........... sigh.......

time kasih

tq very2 much...... bcos shinnin my day with luv n friendship..... hold me when i sad,go and eat together heee....... happy sgt2..... tq cos accompanyinn me to all tyme...... sory everythinnn thing can hurt u.................hope our friendship will long till the end ;)

time ksh utk segala galanya :...................................... time kasih............