Thursday, May 27, 2010

ancaman yahudi kepada islam menurut alquran

yahudi adalah suku kaum dari keturunan nabi2 yang dimuliakan, mereka pada suatu ketika dahulu merupakan bangsa terpilih, tetapi kerana kedegillan, keangkuhan, sifat perkauman, sifat tamak mereka menyebabkan mereka dilaknat dan dikutuk oleh ALLAH. sejarah jua menunjukkan mereka telah membunuh banyak nabi2 yang diutuskan kepada mereka, walaupun ALLAH telah memberi pelbagai nikmat kepada mereka, cthnya seperti manna dan salwa ketika mereka terlepas dari dikejar oleh firaun selepas nabi musa membelah laut, dan nabi musa pergi ke gunung sina untuk mendapat firman ALLAH, tetapi apabila beliau kembali, bani israel ini menyembah patung lembu yang boleh berkata-kata, yahudi ini adalah musuh islam yang nyata, mereka tidak akan  redha kpada umat islam kecuali kita mengikut ajaran mereka. Berikut adalah apa yg dikatakan tentang yahudi melalui firman ALLAH swt melalui alquran

2. Memulakan peperangan dengan memerangi dan menceroboh tanah orang-orang Islam dan mengusir mereka dari tanahnya. (Al-Baqarah : 190, 191; Al-Maidah : 78)
ini terjadi di palestin ketika mereka merampas tanah2 palestin dan mencipta negara haram, israel

3. Sentiasa berusaha memerangi sehinggalah orang-orang Islam sendiri lupa kepada agama, murtad atau kembali menyokong mereka. (Al-Baqarah : 217 Al-Maidah : 64)
banyak terjadi di negara arab, mesir, sendiri menjadi agen yahudi, sehinggakan mereka tidakmahu memberi laluan kpd bantuan kemanusiaan

4. Menghalangi orang-orang Islam menggunakan masjid, berusaha meruntuhkan masjid dan memesongkan mereka dari menuruti jalan Allah. (Al-Baqarah : 114, 217; Ali-Imran : 99; An-Nisa : 160; At-Taubah : 34)
di palestin mereka mengorek dibawah al aqsa untuk melemahkan stucturenya

5. Menyebarkan fahaman dan pegangan berdasarkan logik akal mereka untuk menyesatkan pemikiran orang-orang Islam. (Al-Baqarah : 135; Ali-Imran : 69, 78)
sudah ada fahaman tidak percayakan tuhan,

6. Membeza-bezakan dan membanding-bandingkan agama dengan tujuan menganjurkan penyesatan, perpecahan dan permusuhan. (Al-Baqarah : 136)
mereka melaga dan menjadi batu api diantara agama yang berlainan


7. Menyebarkan berita-berita palsu atau mengandungi fitnah untuk menegakkan kebenaran mereka. (Al-Baqarah : 140)
wtc antara fitnah2 yg dibuat oleh yahudi, pada hari kejadian beberapa ribu org yahudi tidak datang kerja dan tidak logik utk wtc runtuh begitu sahaja lihat website nhttp://www.facebook.com/pages/-ISLAM-TERBUKTI-BENAR-/298400792751?v=photos 

8. Melakukan fitnah dengan menimbulkan kekacauan, merampas harta, menyakiti dan mengganggu kebebasan beragama dan apa sahaja bentuk penganiayaan atau segala perbuatan yang dimaksudkan untuk menindas orang-orang Islam. (Al-Baqarah : 191, 217)
banyak kelakuan ini berlaku di palestin

9. Suka bertindak memecah-belahkan perpaduan dan kasih-sayang dengan menggunakan perancangan dan pakatan jahat. (Al-Baqarah : 102)


10. Berkekalan berbalah, bermusuh, membenci dan mencari kesalahan orang-orang Islam. (Al-Baqarah : 137; Al-Maidah : 64)


11. Berusaha menggoncangkan iman orang-orang Islam dengan mulut yang manis dan tutur kata yang baik. (Al-Baqarah : 205; Ali-Imran : 73)


12. Menggunakan segala muslihat dan tipu-daya termasuk hasutan untuk mendatangkan mudarat, menimpakan bencana seterusnya menghancurkan Islam. (Ali-Imran : 54, 118, 120; Al-Mujadalah :8)
di turki mereka menggunakan kamal artartuk supaya memecahbelahkan khalifah uthmaniah


13. Menimbulkan kekeliruan dan kerosakan agar orang-orang Islam menentang perintah Allah. (Ali-Imran : 72; Al-Maidah : 64)
mereka menggunakan media yg dikawal oleh mereka dengan menyebarkan fitnah dan ketakutan kepada islam, contohnya orang yang mengunakan sunnah nabi dipandang serong dan dikatakan terrorist dan ketinggalan zaman

14. Mencari jalan agar orang-orang Islam taat kepada mereka untuk memudahkan pemesongan agama. (Ali-Imran : 100, 149)
mereka menggunakan wanita,kekayaan, hiburan sebagai umpan

15. Sentiasa menyakiti hati orang-orang Islam dengan mencela, mengejek dan menuduh tanpa asas. (Ali-Imran : 111; An-Nisa : 46)


16. Meletakkan orang-orang Islam dalam keadaan miskin agar orang-orang Islam kembali memohon simpati kepada mereka. (Ali-Imran : 181)
ni mcm IMF meminta pnjaman dari mereka dan mereka boleh kawal ekonomi kita


so kwn2 marilah kita berhati2 supaya tidak terpengaruh dgn dakyah yahudi ini, perlu diingat puak yahudi inilah yang akan membantu dajjal dan akan berperang dengan umat islam satu hari nanti, semoga kita dilindungi dan dirahmati selalu ;)

5 comments:

farah diyana zahid said...

yahudi yang kejam...

HikariYen @ RE said...

thanks for the info abg zec :)...

abg z said...

welcome, ada g info ttg dieorg t sy cita g ;)

HikariYen @ RE said...

huhuhu...aku akan menantikan perkembangan seterusnya dr abg zec...byk2 tau abg zec...hehehe

abg z said...

ok2 t ak update g

Post a Comment